Infralogic - Skapar genvägar till framtiden.


Vi är en distributör och grossist med yrkesbutik i Sundbyberg, Stockholm. Vårt arbetsområde är inom infrastruktur för fiber, data & tele samt CATV / Digital-TV och Säkerhet och försäljning sker endast genom våra ÅF.

infralogic_bilInfralogic skiljer sig från andra grossister. Vi tar det extra steget. Vi utbildar all vår personal inom respektive produktområde för att säkerställa spetskompetens. Vi jagar lite extra för att få tag i just den produkten du söker, och lägger energi på att du skall få dina produkter levererade snabbast möjligt.

 


Historia

1986
Infralogic startade 1986 med försäljning av kabel och kontaktdon för det dåvarande Kabel-TV nätets uppbyggnad under ledning av Holger Adeström och Gunnar Genberg Rundquist i f.d. Kabelkontakten.

1992
Med bl.a. Telia som kund växte företaget och 1992 anställdes Guy Rosell för att arbeta in Kabelkontakten mot larminstallationsbolag. Sortimentet breddades med larmkabel och tillhörande kopplingsplintar, verktyg m.m.

1994
värvades Joakim Bergström till bolaget med uppgift att utveckla bolagets sortiment och kundkrets med produkter för datanät (LAN).

1996
förvärvade Guy och Joakim bolaget från de tidigare ägarna som valde att gå i pension. Bolaget flyttades också till nya lokaler i Sundbyberg för att få plats med det större sortimentet. Försäljningen dubblades flera gånger om under perioden

1996-2000
mycket tack vare det sortimentet från Lexcom och Systimax.

2001
var det dags för en ny satsning och breddning av sortimentet. Denna gång gällde det UMTS och GSM nätuppbyggnad och leverans av jumperkablage och kontaktdon för 50ohm.

2002-2004
var ett par riktigt fina och händelserika år för Kabelkontakten; Guy närmade sig pension och sålde av sin andel till Joakim Bergström.

2004
tog Joakim in Klas Eriksson som delägare i företaget. Klas har sedan dess bidragit med stor kompetens inom Digital-TV och fiberområdet.

2006
togs ytterligare en delägare in, Lars Wetterhall. Med sin tidigare kompetens från installation och arbetsledning inom koppar och fibernät var Lars ett bra komplement till ledningen och på försäljningssidan.
Samma år togs också ytterligare en delägare in, Kenneth Nyström (2006-2013), med tidigare erfarenheter från Relacom och Telia, som ansvarig för det nyetablerade sortimentet inom CCTV / Kameraövervakning.
Distributionen av Vivotek och Aimetis Aira togs upp som låg helt rätt i tiden med IP-baserad kameraövervakning.

2007
bytte Kabelkontakten namn till Infralogic av marknadstaktiska skäl. Företaget hade växt från en leverantör av kablar och kontakter till en värdeadderande distributör av allt ifrån infrastruktur till kompletta nyckelfärdiga kameraövervakningslösningar. Företaget har också växt ifrån en lokal aktör till en spelare med återförsäljare på nationell nivå och leverantörer på den globala spelplanen.

2008
togs distributionen upp på ytterligare ett kamerafabrikat, IQ Invision. På mindre än ett år gick försäljningen som en raket och Infralogic är nu en av Europas största distributörer av IQeye.
Detta var också året där försäljningen av vårt eget datanätskoncept - CatMax, tog riktig fart. Med kvalité jämförbar med de stora aktörerna, men betydligt konkurrenskraftigare priser är CatMax ett riktigt bra alternativ!

2009
Infralogic fortsätter att sträva efter att alltid arbeta med den senaste tekniken inom infrastruktur för CATV / Digital-TV, Data & Telenät och säkerhet.

2010
Säkerhetssidan med intelligent videoövervakning växer och är nu ett av våra starkaste områden. Infralogic blev vald till bästa distributör i Europa av programvaran Symphony som är ett av marknadens mest kompetenta system för videoövervakning. På fibersidan har vi fått distributionen av Prysmian fibersystem. De är världens största kabeltillverkare och ger oss en bra grund för vårt fibersortiment. En positiv utveckling för valutan tillsammans med god försäljning gav oss ett gott resultat över året.
 
2011
Vår handel över nätet ökar stadigt och många kundorder kommer nu elektroniskt under dygnets alla timmar. Året har startat bra för Infralogic och vi har tillsammans med våra kunder fått ett flertal större projekt inom fiber, koppar och säkerhet. Fibersegmentet har ökat kraftigt under året. 

2012
Fler kunder väljer oss som huvudleverantör.  

2013
Försäljningen av fibersvetsar och fibermaterial ökar till hela den svenska markanden. Beslut tas att i huvudsak sälja Fujikura när det gäller fibersvetsar.

2014
Ett rekordår med försäljning till bredbandsutbyggnaden i sverige. Vi upplever fina volymer med pressade priser.  

2015
Nya större lokaler. Vi nyanställer på försäljningssidan inom fiber. Alexander Renström tar rollen som butikschef.